Yenişarbademli Güneş Enerjisi Santrali Açılış Töreni

YENİŞARBADEMLİ Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Santralı kurulumu için yaptırılan proje bağlantı anlaşması TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile 30 EKİM 2015 Tarihinde imzalanmıştır. Belediyemiz kendi öz kaynakları ile veya kredi kullanarak bu projeyi inşa edebilmek için finans tedariki arayışında bulunmuştur. Ancak; İlçe nüfusununa dayalı olarak belediyemizin kredi kabiliyetinin negatif olmasından dolayı finans tedarik edilememiştir.

YENİŞARBADEMLİ Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Santralı (GES) Projemiz 04 ARALIK 2015 Tarihli Belediye Meclis Kararı ile Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilmesi kararı alınmıştır.

Belediye Encümeni Kararı ile 10 HAZİRAN 2016 Tarihinde; Yap-İşlet-Devret modeliyle ÖZAKA Enerji Üretim İnşaat Taahhüt San.Tic. A.Ş.’ne enerji üretiminin % 5 oranında belediyemize aylık kira ödemesi şartıyla kurulum süresi hariç üretime başladıktan sonra olmak üzere 17 yıllığına kiralanmıştır.
YENİŞARBADEMLİ GES: ÖZAKA Enerji Üretim İnşaat Taahhüt San.Tic. Anonim Şirketi tarafından bağlantı harçları, italat, gümrük, nakliye, işçilik vb. Gibi temel giderlerle birlikte 1.300.000,00 USD Doları harcanarak inşaası gerçekleştirilmiştir.

YENİŞARBADEMLİ GES projemizin kurulumuyla ilgili olarak 11 EKİM 2017 Tarihinde Enerji üretim müsadesi alınmıştır. 29 EKİM 2017 Tarihinde genel elektrik iletim sistemine elektrik verilmeye başlanmıştır.

YENİŞARBADEMLİ GES ÖZAKA Enerji Üretim İnşaat Taahhüt San.Tic. A.Ş. tarafından 29 EKİM 2034 Tarihinde Belediyemize devrini yapacaktır.

YENİŞARBADEMLİ GES tesisimizin resmi açılış töreni 18 Ağustos 2018 tarihinde Belediye Başkanı Mustafa ERDEM, Meclis Üyeleri; Mesut Şenol ERKOL, Fehmi ÇANKAL , Arif ÇANKAL, Ali İhsan AKAL, Oğuz Emin ÖZÇELİK , Mehmet ÖZEV Mümün Münir OFLAZ, Süleyman ÖZDEMİR, Mustafa ÖZDEMİR, Belediye Çalışanları, Mahalle muhtarlarımız; Nazım UÇAR, Mustafa ŞENER, Ahmet KAYA, Celal YILMAZ, Köy Muhtarımız Abdullah KAYGISIZ, ÖZAKA Enerji Üretim İnşaat Taahhüt San.Tic. A.Ş. Yetkilileri Tevfik AKA, Halil ÖZTÜRK, Av. Ayhan KARAKÖSE, Elif Su AKA, Yenişarbademli halkımız ve basın mensuplarının katılımıyla yapılmıştır.

Güneş Enerjisi Santrali Açılış Tören Resimleri
  • İmar Barışı.
    12 Haziran 2018
  • Yeni Yılınız Kutlu Olsun
    2017 yılının başta ülkemize, tüm insanlığa ve Yenişarlılara sağlık, barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.
    22 Mart 2017
Site Map